“May your jours be bon and your summers french!”. En moge je dj dan Guuzbourg zijn! Hij is er weer. Traditiegetrouw. Een tour de france qua muziek, met dit keer een Afrikaanse twist. En niet alleen maar 2015 tracks, Guuzbourg graaft dieper cette année.
Enjoy de franstalige tegenhanger van Perfect Summer!
Liner notes:
De trigger voor deze thematische aflevering van Parfait Été, de Franstalige tegenhanger van Norbert Pek’s immer geweldige Perfect Summer, was het nummer Le Ciment van Mathieu Boogaerts. Elegante Franse pop met een Afrikaanse gitaar-inslag. Daar kende ik nog wel een paar voorbeelden van. En zo groeide een ideetje uit tot een Officiele Perfects-Playlist.
Nummers vanuit de 80s tot nu, met highlife gitaren, woestijnritmes, Ethio-grooves en afrobeats, allemaal Franstalig, allemaal met een popgevoel.
Wie hebben we aan boord? Literair onderlegde alleskunner Jean-Louis Murat, hinde Vanessa Paradis, actrice Irene Jacob, de ook buiten Frankrijk deuken in pakjes beurre schoppende Francois & the Atlas Mountains, eighties-cultheldin Lizzy Mercier Descloux, het Canadese combo Mad’moizelle Giraf, Malinese helden Amadou & Mariam met Manu Chao, het Togolese hardafrofunk gezelschap Vaudou Game en tot slot een remix van de Waalse rapper Baloji. En meer moois voor een vakantie waar de damp vanaf slaat.
Bonne route, bonnes vacances!
– Guuzbourg