Zijn we weer hoor, de Franse slag onder de zomerplaylists, laissez-faire muziek pur sang, de jaarlijkse tegenhanger van Perfect Summer. Maar dan in het Frans. Meestal toch. En tamelijk recent. Vaak.

 

 

Liner notes:

De vaste PE-klant wéét dat Parfait Eté geen correct Frans is (maar fuque dat), dat alle contribuanten Frans(talig) zijn, dat deze playlist (de achtste alweer) vaak een thema kent, van Afrikaans georiënteerd tot electronisch geïnfecteerd, en dat de tracks doorgaans recent zijn, maar er op een klassieker meer of minder niet gekeken wordt.

En zoals dat dan gaat, zo gaat het ook nu. Alex Gopher, ach, die kent u nog uit de 90s, toen de Franse filterdisco zowat elke dansvloer regeerde. En Etienne Daho is een naam uit het decennium daarvoor – al is zijn bijdrage kakelvers. France Gall, nog ouder. En overleden, ook nog. Dus hier geëerd, met een track van haar meest dansbare album.
Een aantal namen dook al op bij Parfait Eté 2014, en die dikke baslijnen, funky gitaartjes en glitterende synths-sfeer van toen, is ook nu leidend. Maar dan extra aangezet. Dat wordt dus dobberen en dansen tegelijk. Met hier en daar een Afrikaanse link, en af toe is het disco inferno wat naar de achtergrond geschoven, want de heule tijd hetzelfde is ook niet leuk. Maar hoe dan ook, je krijgt wel wat.
Bonnes vacances et bonnes routes!