Marcus Miller is al een aantal decennia één van de meest invloedrijkste bassisten en meest gevraagde sessiemuzikant. Zijn funky basgeluid herken je uit duizenden. En bij wie speelde hij niet mee eind jaren zeventig, begin jaren tachtig: Miles Davis, David Sanborn, Luther Vandross, The Brecker Brothers, Tom Browne, Tom Scott, Grover Washington Jr . Om er een paar te noemen.

Hij is te horen op het bekendste nummer van laatstgenoemde. ‘Just The Two Of Us’. In de jaren tachtig speelde hij ook mee op albums van Bryan Ferry, Julian Lennon en The Bee Gees.

Marcus Miller speelde op meer dan 400 albums bij 200 verschillende artiesten. Als producer was hij de vormgever van het geluid van het album Tutu van Miles Davis. Een album waarop Miller naast de basgitaar ook alle andere instrumenten voor zijn rekening nam. Miller is namelijk naast een begenadigd bassist ook een virtuoze basklarinettist.

Deze perfect is slechts een hele kleine, bescheiden doch representatieve bloemlezing van Millers imposante oeuvre als bassist en producer door – hoe kan het ook anders – Didi Hardenberg.

Enjoy!