Nieuw in de collectie, een pareltje durven we wel te zeggen: Perfect De Dijk aka Het Licht Mag Uit, door Auke Riemersma:
“Opgroeiend aan de rand van de Wieringermeer polder was het ieder jaar vaste prik: De Dijk kwam optreden in de (voor ons) legendarische Oude Beurs te Middenmeer. 45 minuten op de fiets dwars door de polder, dan de hele avond dansen op de vulkaan en s’nachts weer op de fiets terug naar huis in een walm van Oranjeboom bier en een piep in de oren. Het was eind jaren 80 en De Dijk hadden net Niemand in de Staduitgebracht, voor vele hun Magnum Opus. De energie, de soul die er vanaf droop, de geweldige teksten van Huub van der Lubbe en mijn schoolvrienden die al groot fan waren maakten mij ook tot een groot fan.
Voor de playlist heb ik van elk album mijn 2 favorieten gekozen: van het eerste new wave, bijna postpunk album, via de Zevende Hemel, voor mij persoonlijk (mede door de productie van JB Meijers) hun beste werk, tot aan de latere pure soul albums met o.a legende Solomon Burke.
Laat het vanavond gebeuren.”